אנשים רבים מחפשים עבודה מיום ליום, דבר שנראה להם טרויאלי מאוד אך איך למעשה התפתחו תהליכי חיפושי העבודה עם השנים?
אם נלך מאות שנים אחורה ונחשוב על איך אנשים חיפשו עבודה, בעידן בו אין טלפונים או מייל למשלוח קורות חיים. אותם אנשים היו צריכים או לנסוע במשך ימים על מנת להגיע לעבודה. רוב העבודות אז היו מתפרסמות מפה לאוזן בלי יכולת להגיע עם ההפצה של המשרה למרחקים.
בשלב מאוחר יותר התפתחה העיתונות הכתובה, בה ניתן היה לפרסם מודעות רבות בנוגע לדרושים לעבודה מסוימת, הדבר הקנה גמישות למעסיקים ולמחפשי העבודה, דבר שהקל על מחפשי העובדים רבות, שכן כעת הייתה להם דרך ליצור קשר עם עובדים פוטנציאליים ולהזמין אותם לראיונות עבודה.
עם ההתפתחות של רשת האינטרנט החלו המעסיקים לעשות את דרכם לכיוון אתרי האינטרנט, דבר שהקנה להם אף יותר גמישות בדבר חיפוש העובדים, ועל העובדים הדבר הקל בדבר חיפושי העבודה. כעת חיפוש העבודה זמין יותר מהיר יותר וממוקד יותר. הדבר היווה יתרון נוסף עבור העובדים והמעסיקים שכן בעיתונות החיפוש והפרסום לא היו דינמיים אלה היו קבועים לפעם או פעמיים בשבוע בהם פורסמו בעיתון. כעת עם רשת האינטרנט הדבר דינמי יותר שכן בכל רגע נתון מחפשי עבודה יכולים לבדוק אם נוספו משרות בתחום שלהם ובכך גם המעסיקים יכולים לפרסם משרות חדשות בנוגע לעבודה אצלהם.
עם ההתפתחות של הרשתות החברתיות נוצרו גם קבוצות בהם המעסיקים ומגייסי כוח האדם החלו להקים קבוצות אשר מיועדות לחיפוש עבודה ופרסום משרות. אותן קבוצות מאפשרות גם למחפשי העבודה וגם למעסיקים לחפש עובדים בצורה ממוקדת יותר שכן בקבוצות הללו בדרך כלל מופיעים אנשים מאותו תחום. לדוגמא, נוכל למצוא ברשתות החברתיות קבוצות של מחפשי עבודה בתחום הכלכלה, אשר שם גם יתפרסמו משרות רלוונטיות לתחום.
אין ספק שתחום חיפוש העבודה עשה קפיצת מדרגה משמעותית בעשורים האחרונים ובשנים האחרונות בפרט, כאשר כל אחד יכול לשלוח קורות חיים היום דרך הסמארט פון שלו בלחיצת כפתור פשוטה או לקבל התראה למייל על פרסום עבודה מסוימת באזור מגוריו.