ברחבי תל אביב פזורים אינספור של סופרים, מכולות, פיצוציות ושאר מרכולים המאפשרים לנו לבצע את הקניות שלנו בנוחות מירבית, בכל זמן שנרצה. כמובן שהמחיר הוא שיקול מהותי, אך לעתים, הציבור התל אביב, לא מוצא את הזמן לעשות קניות בשוק או מחוץ לעיר בשל כמות השעות הגבוהה שהוא נמצא מחוץ לבית. אז איפה עושים את הקניות בתל אביב?
- מיקום מול מחיר – ביפו לדוגמא, ניתן להשיג את רוב מוצרי המזון במחירים זולים יותר. אם אתם גרים יחסית בדרום העיר, קרובים לתחבורה ציבורית או בעל רכב, תוכלו לעשות את הקניות השבועיות שלכם ביפו ולחסוך כמה מאות שקלים. אם עדיין אתם לא מוצאים את הזמן, עליכם לקחת בחשבון את העובדה שקניות באזורים צפוניים ומרכזיים בתוך העיר, עלולים לעלות לכם ביוקר.
- זמן מול מחיר- רוב הסופרים והמכולות בתל אביב פתוחים 24/7, בשל הצורך של הציבור התל אביב לעשות את הקניות שלו בשעות שאינן שגרתיות. אלו שלא פתוחים בימי שבת, שישי בערב או בשעות המאוחרות, יהיו פתוחים ברוב שעות היום עד השעה 19:00 בערך. ניתן לנצל מבצעים של סוף היום במאפיות ובבתי הקפה לדוגמא, אשר מוכרים את הסחורה שלהם במבצע בשעות הערב. כך תוכלו להנות לדוגמא משני כיכרות לחם יוקרתיים בעבודת יד במחיר של אחד או במחיר מוזל מאוד, להקפיא את הכיכר ולהנות כל יום מלחם איכותי ובריא.
- מבחר מול מחיר – לעתים סופרים בתל אביב שנחשבים למעט יותר גדולים, מציעים ללקוחותיהם מבחר גדול הרבה יותר מהסופרים הקטנים שצריכים לצמצם את מגוון הסחורה. הבעיה עם אותם סופרים, שהמחיר בהם עלול להוות הבדל משמעותי בין קניות מחוץ לעיר לדוגמא.
לכן, כשאתם גרים בתל אביב, עליכם לעשות שיקול כלכלי, שיקול של זמנים ושיקול של הסחורה אותה אתם מעדיפים בכדי לבחור את הסופר האופטימלי עבורכם. לעתים תצטרכו להתפשר לכאן או לכאן, אבל זה המחיר לגור במרכז הארץ, בעיר הכי שווה, הכי כייפית והכי תוססת. בקרוב אולי נהייה צפויים לשינוי במדד המחירים, שכן מותג קופיקס הידוע, פורץ גם לתחום המזון ועלול לשבור את השוק במחיר אחיד של 5 שקלים.